Welkom!

We zijn elke dag open! Het zonnigste en mooiste terras van Amsterdam Oud-zuid is gelukkig weer elke dag open. Een terras zonder al te veel restricties: geen reserveringen en zeker geen shifts. Lekker gemoedelijk zoals je dat van Gent aan de Schinkel gewend bent. 

Voor het terras nemen we dus geen reserveringen aan! 


Gent aan de Schinkel

Achter het Vondelpark, even over de Amstelveenseweg en de Schinkel vind je café restaurant Gent aan de Schinkel. Een gezellig café waar je vanaf 10 uur al lekker kunt eten. Of je nu wilt ontbijten, lunchen of dineren in een informele sfeer, of wilt komen borrelen met een Belgisch trappistenbier en garnalenkroketjes met uitzicht op de boten in de Schinkel......bij Gent aan de Schinkel kan het.


Betalen 

We zouden het erg op prijs stellen als er contactloos wordt betaald. In verband met hygiene, maar ook voor jou en onze veiligheid. We accepteren naast pin ook Visa en Mastercard. 

Menu

Puur

Duurzaam ondernemen gaat ons allemaal aan! 

Daarom werkt Gent aan de Schinkel met een aantal lokale ondernemers met lokale producten, zoals Wild van Wild. En hebben we 2 TreeBorn wijnen waarmee je per fles een boompje plant bij WeForest. Ook gebruiken we 100% groene energie van Greenchoice. En met ons Earthwater mineraalwater dat we schenken, steun je het waterfonds van de VN, maar het liefst drink je natuurlijk puur en gezond kraanwater dat wij onbeperkt gratis schenken.

Kom dus gezellig genieten van onze per seizoen wisselende dinerkaart, dagspecials en heerlijke lunches.


Menukaarten

Ontbijt & lunch

Diner & borrelhappen

Bier 

(Gent aan de Schinkel is een Verified Untappd Venue)

Wijn

Openingstijden

Tussen 10.00 - 00.00u zijn we geopend voor ontbijt, lunch, borrelhap, diner, wijn en lekker bier! 

10.00 - 13.00u: Ontbijt 

10.00 - 16.00u: Lunch

16.00 - 22.00u: Diner 

Hele dag: borrelhappen

Reserveren

Terras 

We nemen geen reserveringen aan voor het terras. Als het druk is dan kan het zijn dat er een wachtlijst is. Is er een wachtlijst? Meld je bij de werknemer die daar verantwoodelijk voor is, bestel een biertje-to-go, ga aan de kade zitten en je wordt gebeld zodra er plek is. Het komt altijd goed! 

Spring op de fiets en kom gezellig langs. 

Binnen 

Voor tafels binnen nemen we graag reserveringen aan tot 8 personen. Voor grotere groepen zijn we helaas te klein*. We reserveren trouwens nooit helemaal de zaak vol, zodat het altijd zin heeft om langs te lopen. 

Je kunt uitsluitend telefonisch reserveren: 020-3882851 


*Borrelen of dineren met meer dan 8 personen? Onze grote broer Stadscafe van Mechelen is beter ingericht op grotere groepen.

Adres & route

Je vindt ons achter het Vondelpark aan de fietsbrug over de Schinkel, op de hoek van de Sloterkade/Theophile de Bockstraat. 

Parkeren kan voor de deur. Er is betaald parkeren van maandag t/m zaterdag van 09.00u - 00.00u. Zondag is parkeren gratis. 

Theophile de Bockstraat 1
1058 TV Amsterdam
020-3882851

info@gentaandeschinkel.nl 

Door drukte kunnen we niet altijd de mail lezen, reserveren? Bel met 020-3882851

Gift Card

Ken jij iemand of ben jij iemand die binnenkort jarig is of gewoon iets te vieren heeft? Dan zou zomaar een cadeaubon voor Gent aan de Schinkel een leuk presentje kunnen zijn! 

Ook handig, je kan zelf het bedrag bepalen. Of je nou een portie bitterballen geeft of een romantisch diner voor twee, het is allemaal mogelijk. 

Een cadeaubon is trouwens niet alleen een waanzinnig cadeau voor jezelf of voor een ander, maar ook voor de horeca!

Klik hieronder op de knop om te bestellen