Craft Beer

Gent aan de Schinkel heeft naast de vaste bierkaart altijd wisslende bieren. Naast Belgische bieren serveren we ook lokale bieren. Het maakt eigenlijk niet uit waar ze vandaan komen; het draait om craft!

We streven ernaar dat jij bij elk bezoek weer nieuw bier kan proeven.

Er staan bieren in de koelkast die je misschien regelmatig drinkt, maar er zijn ook bieren voor de self proclaimed beergeek en fijnproever. Dit is mega suf om te zeggen, maar we doen het toch: we hebben voor ieder wat wils.

Cheers!Wisseltap 

Seasonal beer on draft 

Brouwerij Bruut Bier:

Bruut Gajes 8%

GAJES IS EEN KRACHTIGE TRIPEL MET MEGA VEEL CITRUSAROMA’S EN FRAAIE BITTERS.

Gajes is niet voor doetjes. Het is een stoere hoppige tripel met een krachtig citrusprofiel. Hij is fris, niet te zoet en in de afdronk heeft Gajes een mooie gebalanceerde bitterheid. Deze unieke combinatie zorgt ervoor dat Gajes een tripel is die zich duidelijk onderscheidt van andere tripels.
Extra bieren nietmenu:   Wisselende bieren op fles en/of blik 

  Changing beers on bottle and/or can 

  Geniet van een speciaal biertje op ons verwarmde terras of de knusse binnenruimte 

  Van Honsebrouck Kasteel Donker / 11% / Donker 

  Kasteel Donker behoort tot de familie van sterke donkerbruine bieren waarin gebrande mouten de boventoon aangeven. Het allereerste Kasteelbier is dan ook een volmondig bier met duidelijke toetsen van karamel, koffie en chocolade. De zoete aanzet maakt dit bier verrassend complex en zeer toegankelijk.
  Dupont Biolégere / 3.5% / Saison

  Dupont Biologere is gebrouwen op veler verzoek. Veel fans van Dupont wilden een smaakvol en karaktervol bier gebrouwen met uitsluitend biologische ingrediënten. En dan ook nog eens met een laag alcoholpercentage. Geen eenvoudige opgave, maar de Dupont Biologere heeft alles en is daarmee in alle opzichten een verantwoorde Saison.  Lefebvre Barbar / 8% / Blond

  Lefebvre Barbar heeft honing in zich. Het zorgt voor een zeer kenmerkende smaak van deze Blond. De honing heeft een zachte zoetheid die zich uitstekend laat combineren met de meest uiteenlopende gerechten. Door zijn zachte vriendelijke smaak zou je de Barbar bijna een allemansvriend kunnen noemen.  Lefebvre Floreffe Tripel / 8% / Tripel

  Lefebvre Floreffe Tripel is een Tripel die uitblinkt door zijn bittere karakter. Daarnaast heeft dit goudkleurige bier fruitige aroma's en haalt een aangename zoetheid de scherpe kantjes van de bitterheid er af.  La Trappe Dubbel / 7% / Dubbel

  La Trappe Dubbel is een bruinkleurig bier met een fraaie schuimkraag. De aroma's zijn zoet en fruitig. Je proeft karamel, honing, dadel en gedroogd fruit. Dit bier is te combineren met vele gerechten. Probeer de La Trappe Dubbel zeker ook eens met een ouderwetse hollandse oliebol.  Oedipus Mannenliefde / 6% / Saison

  Oedipus Mannenliefde is een frisse en fruitige Saison gebrouwen met Szechuan peper, lemon grass en Sorachi Ace hop. Deze ingrediënten zorgen voor een frisse, fruitige smaak met veel citrus. Deze Saison is zeer doordrinkbaar.


  _________________________________________________________________________________________________________

  Vaak hebben wij nog wat extra speciaalbieren in de koelkast liggen, vraag hierna bij een medewerker. Wij helpen je graag met het kiezen van een heerlijk speciaalbiertje dat past bij het weer en bij jou.