Craft Beer

Gent aan de Schinkel heeft naast de vaste bierkaart altijd wisslende bieren. Naast Belgische bieren serveren we ook lokale bieren. Het maakt eigenlijk niet uit waar ze vandaan komen; het draait om craft!

We streven ernaar dat jij bij elk bezoek weer nieuw bier kan proeven.

Er staan bieren in de koelkast die je misschien regelmatig drinkt, maar er zijn ook bieren voor de self proclaimed beergeek en fijnproever. Dit is mega suf om te zeggen, maar we doen het toch: we hebben voor ieder wat wils.

Cheers!
Wisseltap 

Seasonal beer on draft 

Kasteel Rouge / 8% / Donker Fruitbier


Kasteel Rouge is een fruitbier. Je proeft de volle smaak van zongerijpte kersen. Maak niet de fout dit kersenbier te verwarren met een Kriek Lambiek. Deze Kasteel Rouge is van een totaal andere orde. Het is een blend van Kasteel Donker en een kersenlikeur. Wat is dit een genot, zeker in combinatie met een stuk pure chocolade.


  Wisselende bieren op fles en/of blik 

  Changing beers on bottle and/or can 

  • Westmalle Dubbel / 7% / Dubbel
  Het donker, roodbruine trappistenbier heeft een rijke en complexe smaak. Die wordt gekenmerkt door toetsen van karamel, mout en fruitige esters die doen denken aan rijpe banaan. De eerste kennismaking met de Dubbel van Westmalle is een crèmekleurige dikke schuimkraag. Na het drinken laat deze een mooi kantwerk achter in het glas. Maar de echte herinnering van dit evenwichtige trappistenbier met zacht mondgevoel is ongetwijfeld de lange, droge afdronk.


  • Tripel Karmeliet / 8.4% / Tripel
   Tripel Karmeliet is een wereldberoemde Tripel gebrouwen van gerst, tarwe en haver volgens een recept uit 1679. De goudgele bier heeft een enorme fluffy schuimkraag en zit vol verfijnde fruitige aroma's. Als bij de eerste slok weet je waarom deze Tripel zo hoog aangeschreven staat bij bierliefhebbers uit de hele wereld.   • Gebrouwen door Vrouwen Glüh Weizen / 6.5% / Donker witbier

   Dit bier is een donker Witbier. Het bier is gebrouwen met kaneel, steranijs, sinaasappelschil en kruidnagel, de kruid

   en van glühwein en is verder fris en fruitig. Kom lekker in de winter en apris ski stemming met dit biertje.
   • Pauwel Kwak  / 8.4% / Amber

   Pauwel Kwak is een iconisch amberkleurig bier van Brouwerij Bosteels. Dat komt door het smaakvolle bier, maar zeker ook door het bijzondere glas. Het zogenaamde koetsiersglas heeft de Pauwel Kwak veel bekendheid gegeven.

   • Brugse Zot Bok / 6.5% / Bockbier

    Brugse Bok van De Halve Maan is een bockbier met aroma's van gebrande mouten. Kenmerkende toetsen van karamel en rozijntjes.

    • Brigand/ 9% / Strong Ale

      Brigand is één van de kwaliteitsbieren van familiebrouwerij Van Honsebrouck. Dit gouden bier is een ode aan de Vlaamse boeren die in 1798 de Franse soldaten verjoegen uit Ingelmunster. De Brigand is net zo sterk en onverzettelijk als de Vlaamse boeren uit die tijd.

       • St. Feuillien Bruin / 8.5% / Dubbel

          St.-Feuillien Bruin of Brune is een complexe Dubbel. Het heeft een flinke fruitigheid dankzij de gist. Natuurlijk heeft dit bruinkleurige bier ook tonen van gebrande mouten met karamel als uitschieter. Dit is een bijzonder geslaagde abdij-dubbel.


          • Kerel IPA / 4.5% / India Pale Ale

              Kerel India Pale Ale is een IPA met veel hop en veel smaak. Een bier met een alcoholpercentage van 'slechts' 4,5%.

              • Frontaal Andreas  / 8.5% / Tripel

                  Dit bier is opgedragen aan de prachtige stad Breda en de mensen die het tot de bruisende plek maken die het nu is. Het werd gelanceerd als onderdeel van de opening van onze eigen brouwerij. Deze tripel is clean en simpel gehouden, enkel wat pilsmout, tarwemout en havervlokken. Met een klassieke hop zoals Perle gebruikte voor bitterheid, kun je wat kruidige en bloemige bitterheid verwachten als tegenwicht voor de natuurlijke zoetheid die een tripel uitbeeldt.
                  .