Craft Beer

Gent aan de Schinkel heeft naast de vaste bierkaart altijd wisslende bieren. Naast Belgische bieren serveren we ook lokale bieren. Het maakt eigenlijk niet uit waar ze vandaan komen; het draait om craft!

We streven ernaar dat jij bij elk bezoek weer nieuw bier kan proeven.

Er staan bieren in de koelkast die je misschien regelmatig drinkt, maar er zijn ook bieren voor de self proclaimed beergeek en fijnproever. Dit is mega suf om te zeggen, maar we doen het toch: we hebben voor ieder wat wils.

Cheers!
Wisseltap 

Seasonal beer on draft 

Misty Mango van Gebrouwen door Vrouwen / 6% / Hazy N.E.I.P.A.

Misty Mango is een hazy New England IPA. De superfruitige hoppen geven het bier mango, perzik en ananastonen. Deze NEIPA is zo lekker en vol van smaak dat je 'm niet wil mis tijdens deze zonnige dagen op ons heerlijke terras
  Wisselende bieren op fles en/of blik 

  Changing beers on bottle and/or can 

  Van 15 mei tot en met 28 mei hebben wij Brouwerij Gebrouwen door Vrouwen speciaalbieren als extra naast onze normale bierkaart. Geniet van een biertje gebrouwen door vrouwen op ons heerlijke zonnige terras! 

  • Tricky Tripel
  Tricky Tripel is een volle tripel van 7,8%. In dit bier is veel mout verwerkt, wat het een romige smaak geeft. Deze tripel is zo lekker dat het soms tricky kan zijn, dus zorg dat je haar de baas blijft! 

  • Zonnige Zeewit
  Zon, Zee, Strand en BIER! Zonnig Zeewit is een lichte White Ale van 3,8% met zeewier geplukt uit de Nederlandse Noordzee! Een deel van de opbrengst gaat naar de stichting The Seaweed Farmers. Zij doen onderzoek naar de zuiverende werking van zeewier. 

  • Hop and Happening
  Hop, hop, hop: this is happening. Hop and Happening is een Pale Ale met de bittere tinteling en fruitige invloed van exclusieve Europese hoppen. Dit is het meest hoppige biertje ooit van Gebrouwen door Vrouwen! Durf je te happen?

  • Gin Weizen

  Gin weizen is een fris witbier met 6% alcohol. De speciale smaak komt door de ginkruiden: jeneverbes, koriander en sinaasappelschil. Perfect voor ieder moment van de dag, altijd en overal.


  Naast de bieren van Gebrouwen door Vrouwen hebben we natuurlijk meer keuzes:

  • Lowlander Non-alcholic citrus 0.3% / 0.3% / Blond

  Botanisch gebrouwen blond bier met wilde vlierbes en rozenbottel. Zacht en vol van smaak met bloemige tonen. Daarnaast is dit biertje ook vrij van toegevoegde suikers en vegan!!

  • St Louis Premium Pêche / 2.6% / Lambic

  St-Louis Premium Pêche wordt gebrouwen op basis van lambiekbier aangevuld met perziksap. Dit zoete perzikenbier smaakt dan ook extra lekker op een zonnige dag en is ideaal voor wie niet van zware bieren houdt.

  • Gebrouwen door Vrouwen Glüh Weizen / 6.5% / Donker witbier

  Dit bier is een donker Witbier. Het bier is gebrouwen met kaneel, steranijs, sinaasappelschil en kruidnagel, de kruid

  en van glühwein en is verder fris en fruitig. Kom lekker in de winter en apris ski stemming met dit biertje.

  • Brouwerij Uiltje Superb-owl / 0.2% / I.P.A.

  Een verfrissende, alcoholarme, caloriearme IPA waarmee je de hele nacht kunt punteren.

  • Brewdog Dead Pony Club / 3.8%  / Session I.P.A.

  Dead Pony van Brewdog is een Pale Ale met een krachtige, vrij bittere smaak. Opvallend is het lage alcoholpercentage in dit bier. Zo veel smaak verwacht je niet met zo weinig alcohol.

  • Lefebvre Barbar / 8% / Blond

  Lefebvre Barbar heeft honing in zich. Het zorgt voor een zeer kenmerkende smaak van deze Blond. De honing heeft een zachte zoetheid die zich uitstekend laat combineren met de meest uiteenlopende gerechten. Door zijn zachte vriendelijke smaak zou je de Barbar bijna een allemansvriend kunnen noemen.