Craft Beer

Gent aan de Schinkel heeft naast de vaste bierkaart altijd wisslende bieren. Naast Belgische bieren serveren we ook lokale bieren. Het maakt eigenlijk niet uit waar ze vandaan komen; het draait om craft!

We streven ernaar dat jij bij elk bezoek weer nieuw bier kan proeven.

Er staan bieren in de koelkast die je misschien regelmatig drinkt, maar er zijn ook bieren voor de self proclaimed beergeek en fijnproever. Dit is mega suf om te zeggen, maar we doen het toch: we hebben voor ieder wat wils.

Cheers!
Wisseltap 

Seasonal beer on draft 

Brouwerij Brugse Zot (BE)

 • Brugse Zot / Bokbier / / Bok

Coming soooooon.....

Westmalle Dubbel (BE)

Extra and not on the menu: 

Homemade Glühwein
  Wisselende bieren op fles en/of blik 

  Changing beers on bottle and/or can 

   Geniet van een speciaal biertje op ons verwarmde terras of de knusse binnenruimte 


  Gebrouwen door Vrouwen Tricky Tripel / 7.8% / Tripel
  Tricky Tripel is een volle tripel van 7,8%. In dit bier is veel mout verwerkt, wat het een romige smaak geeft. Deze tripel is zo lekker dat het soms tricky kan zijn, dus zorg dat je haar de baas blijft!


  Van Honsebrouck Kasteel Donker / 11% / Donker 

  Kasteel Donker behoort tot de familie van sterke donkerbruine bieren waarin gebrande mouten de boventoon aangeven. Het allereerste Kasteelbier is dan ook een volmondig bier met duidelijke toetsen van karamel, koffie en chocolade. De zoete aanzet maakt dit bier verrassend complex en zeer toegankelijk.


  Westmalle Extra / 4.7% / Belgian Ale

  Westmalle Extra is een Trappist uit de Abdij der Trappisten van Westmalle. Dit bier wordt slechts tweemaal per jaar gebrouwen en is alleen bedoeld voor intern gebruik. De monniken en de gasten van de abdij drinken dit bier tijdens de lunch. Dit bier is dus niet verkrijgbaar in winkels, dus je moet hiervoor echt een bezoekje aan ons brengen ;)


  Zundert 10 / 10% / Quadruppel

  Zundert 10 is een Quadrupel, het tweede bier van Trappistenbrouwerij De Kievit in Zundert. Dit is de grote broer van de Zundert 8. De geur heeft gedroogde zuidvruchten, zwoele kruiden, drop en wat chocolade. De smaak is vol en zacht, in balans gebracht door een mooie hopbitterheid. In de nasmaak keert de kenmerkende Zundertse kruidigheid subtiel terug.


  Brigand / 9% / Strong Ale

   Brigand is één van de kwaliteitsbieren van familiebrouwerij Van Honsebrouck. Dit gouden bier is een ode aan de Vlaamse boeren die in 1798 de Franse soldaten verjoegen uit Ingelmunster. De Brigand is net zo sterk en onverzettelijk als de Vlaamse boeren uit die tijd.


   Straffe Hendrik Quadruppel / 11% / Quadruppel

   Straffe Hendrik Quadrupel is een donker en zwaar bier, dat zich nog jaren in smaak blijft ontwikkelen. Het is gebrouwen met een bijzondere melange aan mouten en met Saaz en Styrian Golding hop. Dit is een bier om rustig van te genieten.


   _________________________________________________________________________________________________________

   Vaak hebben wij nog wat extra speciaalbieren in de koelkast liggen, vraag hierna bij een medewerker. Wij helpen je graag met het kiezen van een heerlijk speciaalbiertje dat past bij het weer en bij jou.